Gorzeowskie Towarzystwo gandlu zagranicznego Sp.z z o.o.

GMP

Łubin ekstrudowany

Łubin ekstrudowany (mikronizowany)

Zastosowanie:

Komponent paszowy

Opis produktu:

Otrzymuje się go w wyniku ekstrakcji nasion łubinu. Na paszę uprawia się najczęściej gatunek żółty, który cechuje największa zawartość białka w nasionach. Łubin należy do niewielkiej grupy roślin paszowych, który charakteryzują się małymi wymaganiami glebowymi i może być uprawiany na nich z powodzeniem. Stanowi on bardzo wartościowy komponent paszowy - jego nasiona zawierają średnio od 32 do 40% białka surowego (270 do 380 g białka strawnego w kg) i od 4 do 10% tłuszczu.

Parametry produktu:

Parametr Wartość
Wilgotność [%] 7,64
Sucha masa [%] 92,36
Popiół surowy [%] 3,38
Białko ogólne [%] 34,13
Tłuszcz surowy [%] 4,97
Włókno surowe [%] 10,93
Składniki mineralne
Wapń [%] 0,26
Fosfor [%] 0,44
Aminokwasy
Lizyna metionina [%] 1,88
Treonina [%] 0,51
Arginina [%] 1,52
Tryptofan [%] 3,73
Białko ogólne strawne [%] 30,65
Termin przydatności 3 miesiące

Pliki do pobrania:

Pobierz opis produktu w formacie pdf gotowym do druku

Aby dowiedzieć się wiecej o danym produkcie prosimy o wypełnienie poniższego formularza:

Wyślij wiadomość »