Telefon   +48 605 552 777

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Gorzowskie Towarzystwo Handlu Zagranicznego "GOREX" Sp. z o.o.

Logo GMP+Logo FRA

Śruta rzepakowa

Górka proszku

Zastosowanie:

Komponent paszowy

Opis produktu

Produkt uboczny uzyskiwany w procesie tłoczenia oleju z nasion rzepaku. Śruta stała się w pełni wartościową paszą białkową, charakteryzującą się korzystnym składem aminokwasów. Na szczególną uwagę zasługuje znacznie wyższa w porównaniu ze śrutą sojową, zawartość metioniny i cystyny oraz wyższa zawartość Ca, P i Mg.

 

Parametr Wartość
Barwa  odpowiednia
Zapach  swoisty
Zawartość wody [%]  do 12,5
Zawartość popiołu nierozpuszczalnego 10% HCL [%]  do 2
Zawartość białka surowego [%]  32 - 36
Zawartość tłuszczu [%]  2,0 - 4,0
Zawartość włókna surowego [%]  11,0 - 14,0
Pozostałość rozpuszczalnika [%]  do 3