Makuch sojowy

Zastosowanie:
Komponent paszowy
Opis produktu
Białkowy komponent otrzymywany jako produkt odpadkowy przy wytłaczaniu oleju z soi. Zawiera znaczną ilość aminokwasów siarkowych, w tym metioniny i cysteiny. Ze względu na stosunkowo niską zawartość włókna surowego ma wysoką wartość energetyczną i jest doskonałą łatwostrawną paszą dla wszystkich gatunków zwierząt.
| Parametr | Wartość |
|---|---|
| Rodzaj | wytłoki |
| Wilgotność [%] | 10 |
| Kolor | żółty |
| Zapach | typowy dla makuchu sojowego |
| Olej pozostały w wytłokach [%] w masie suchej | 7,5 |
| Białko [%] w masie suchej | 44 |
| Aktywność ureazy | 0,11 |
| Popiół [%] w masie suchej | 0,6 |
| Zanieczyszczenia metaliczne | 0,0008 |
| Włókno [%] w masie suchej | 6,6 |


